Inloggen
Laatste update: 19 Oct 2020 7:19 Europe/Amsterdam

RICHTLIJNEN BAND EXAMENS EN DEELNAME CLUB TOERNOOIEN

  • Published in Regels

RICHTLIJNEN BAND EXAMENS EN DEELNAME CLUB TOERNOOIEN

B.S.V. Anbergen is een judovereniging die het wedstrijd judo hoog in haar vaandel heeft staan. De judosport is ook een wedstrijdsport, een heel belangrijk facet in deze prachtige sport. Natuurlijk wil niet iedere judoka aan grote regionale sterke toernooien deelnemen, maar deelnemen aan onze interne club toernooien is toch wel het minste wat gevraagd kan worden, op deze manier word er toch de broodnodige wedstrijd ervaring op gedaan.

Om de judoka's te stimuleren aan deze toernooien deel te nemen, hebben wij het facet band examen wat aangepast. Al onze judoka's ontvangen een kaart met daarop vermeld de clubtoernooien, deze kaart heeft de kleur van de volgende judoband waar Hij/Zij examen voor gaat doen. Deze kaart kan bijgesloten worden bij het judo paspoort. Bij deelname aan een toernooi welke op deze kaart staat vermeld verdiend Hij/Zij 10 punten. Als de kaart vol is. ( bij minimaal 40 punten), kan er examen worden gedaan. Doet de judoka niet aan deze toernooien mee, zal het voor hem of haar veel langer duren om een band examen te mogen doen.

We willen iedereen er wel op wijzen dat bij al onze toernooien iedereen zo goed mogelijk op zijn/haar niveau word in gedeeld. Ook is er voor iedere judoka die aan een clubtoernooi deel neemt een prijs, dus je gaat nooit met lege handen naar huis.

De clubtoernooien waarop deze punten behaald kunnen worden zijn:

 

1) Oliebollen toernooi: Regionaal toernooi Hardenberg.
2) Knieperties toernooi: Regionaal toernooi Hollandscheveld.
3) Nage No Kata toernooi: Regionaal toernooi Slagharen
4) Grote Clubkampioenschap: Club toernooi. Slagharen
5) Regionale opstap toernooien (3-4 stuks) Slagharen
6) Anbergen toernooi: Nationaal toernooi Hardenberg
7) Noord-Oost Judotoernooi: Nationaal toernooi Slagharen
8) Judo toernooi Dedemsvaart: Nationaal toernooi Dedemsvaart
9) Kerst toernooi Hoogeveen: Nationaal toernooi Hoogeveen

 

Aan de toernooi nummers 1, 2 en 3 is de deelname grotendeels van B.S.V.Anbergen aangevuld met judoka's van judo verenigingen uit Hoogeveen, Dedemsvaart en Hardenberg.
Toernooi nummer 4 is alleen voor judoka's van B.S.V. Anbergen, (gezamenlijke afdelingen).

Opmerking:
Toernooi 5 is alleen bestemd voor judoka 's die examen gaan doen voor witte en of gele band. Indien zij verhinderd zijn om deel te nemen aan toernooi 5 mogen zij hun punten ook halen uit de toernooien 1 t/m 4.

Toernooien 6 t/m 9 zijn bedoeld voor de judoka's die examen gaan doen voor de groen band of hoger. Belangrijke informatie zal op de kaart worden vermeld.

Richtlijnen betreft facet wedstrijd training

Deelnemers wedstrijd training Budovereniging B.S.V. Anbergen

Omdat de verenging veel investeert in deze trainingen wil ze ook graag zien of deze investering zinvol is. Deze training is bedoeld voor de wedstrijd gerichte judoka die regelmatig deelneemt aan judo toernooien. Je moet immers het geleerde op de trainingen nog in de praktijk brengen. Gemakshalve hebben wij hieronder 6 evenementen weergegeven waarvan wordt uitgegaan dat een deelnemer aan de wedstrijd training hier aan mee doet.

1) Anbergen Toernooi : Nationaal toernooi Hardenberg
2) Noord-Oost judotoernooi: Nationaal toernooi Slagharen
3) Oliebollen toernooi: Regionaal toernooi Hardenberg.
4) Kniepertjes toernooi: Regionaal toernooi Hollandscheveld
5) Nage No Kata toernooi: Regionaal toernooi Slagharen
6) Grote Clubkampioenschap: Club toernooi Slagharen
7) Judo toernooi Dedemsvaart: Nationaal toernooi Dedemsvaart
8) Kerst toernooi Hoogeveen: Nationaal toernooi Hoogeveen

Aan de toernooi nummers 3, 4 en 5 is de deelname grotendeels van B.S.V.Anbergen aangevuld met judoka's van judo verenigingen uit Hoogeveen, Dedemsvaart en Hardenberg. Tevens is er in het verlengende van de wedstrijd training een talenten training deze training is bedoeld voor judoka's die al goede prestatie hebben behaald in het verleden en regelmatig mee doen met sterke regionale toernooien en of Internationale toernooien.

Examen wedstrijdpunten

Judoka 's die examen gaan doen voor groene band en hoger dienen hun 50 examen punten te behalen op de wat sterkere hierboven genoemde toernooien.

Opmerking

De wedstrijd en talenten training is alleen toegankelijk voor judoka's die door de trainer hiervoor worden uitgenodigd. Op het eind van het seizoen wordt gekeken of het limiet betreft deelname toernooien behaald is en of de deelnemer zijn of haar plaats op de wedstrijd/talenten training kan behouden.