Inloggen
Laatste update: 19 Oct 2020 7:19 Europe/Amsterdam

BSV Anbergen afdeling Drenthe viert 50-jarig jubileum

Op zaterdag 29 september was het zover; na maanden van voorbereiding werd om 10.00 uur het startsein gegeven voor het 50-jarig jubileum van de B.S.V. Anbergen afdeling Drenthe.

Voor de jeugdige leden was er in de zaal van sporthal De Marke te Hollandscheveld een grote speldag georganiseerd. Ook de jeugd van de afdelingen Slagharen en Hardenberg was hierbij van harte welkom. Nadat de jeugd was ingedeeld in groepjes konden zij zich vermaken met een stormbaan, levend tafelvoetbal en een apenkooi. Ook de inwendige mens werd goed verzorgd. De vereniging had voor deze speciale gelegenheid ook de grote lucht-glijbaan van attractiepark Slagharen geregeld, welke zeer goed werd bezocht.

Om half 3 werd de receptie geopend door oprichter en oud-trainer Gerard Anbergen. Hij vond het geweldig om te zien dat veel oud-leden van de vereniging gehoor hadden gegeven aan de oproep de receptie te bezoeken, welke geplaatst was in de Hoogeveense Courant. Vooral leden van het eerste uur waren aanwezig, zoals Jan de Vries; reeds de 80 gepasseerd en destijds de uitbater van het Eigen Gebouw, het eerste onderkomen waar getraind werd. Gerard Anbergen kon ook niet wachten om met de vele oud-leden herinneringen op te halen aan de hand van de vele foto's die opgesteld waren en werden getoond in een presentatie.

Om half 4 werd er in de zaal, voor een volle tribune, een spectaculaire judo-demonstratie gegeven door een aantal eigen leden, onder leiding van trainer Johan Jaspers Faijer. Tevens werd er nog een demonstratie gegeven door G-judoka Bas Brink en Johan Jaspers Faijer, waarop zeer enthousiast gereageerd werd. Aansluitend op de judo-demonstratie was er nog een demonstratie Jiu Jitsu te zien, gegeven door Rinus Tegelaar 7e dan en Sander Kat 3e dan.

Na de demonstraties werd er verder gegaan met het ophalen van oude herinneringen. Hierbij werd Gerard Anbergen ook nog even in het zonnetje gezet door Tom Kempes en Jan Maassen, respectievelijk verantwoordelijk voor de breedte-sport en voorzitter van de Judo Bond Nederland.

Om 17.00 uur kwam er officeel een einde aan het 50-jarig jubileum. De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op een zeer geslaagde dag.