Inloggen
Laatste update: 19 Oct 2020 7:19 Europe/Amsterdam

Olympisch en Europees judokampioen Mark Huizinga kwam naar Slagharen en gaf judo clinic

Als eerste wil ik de vereniging feliciteren met dit jubileum. 50 jaar judo dat moet natuurlijk gevierd worden en dat hebben we zeker gedaan.

S'ochtends was er een clinic van Mark Huizinga en hebben Yvonne Berg en ik de eer gekregen om dit te mogen organiseren voor de club. 14 oktober stond Mark Huizinga dan echt in Slagharen. Hij heeft drie clinic's gegeven aan alle judoka's van BSV Anbergen. In de eerste clinic mochten alle judoka's een randori tegen hem maken. En natuurlijk (het zijn judoka's van BSVA) hebben ze die allemaal gewonnen!!!
In de tweede en derde clinic hebben de judoka's enkele nieuwe technieken geleerd. Hij heeft ze zeker hard aan het judoën gekregen, het zweet stond ze op het hoofd. Na elke clinic ging elke groep met hem op de foto (zie onderstaande foto reportage van Max Stotijn). Maar de handtekening was net zo belangrijk. Ik heb die handtekening op verschillende plekken gezien. Op een judopak, in een paspoort, op een kaart en op het lichaam. De meest opmerkelijke plek was op het voorhoofd!!J
S'middags was er een reünie voor oud leden van de club. Hier ben ik ook bij aanwezig geweest. Er waren een paar bekende voor mij. Enkele judoka's uit de wedstrijdgroep waar ik toen der tijd bij hoorde. En 'de' coach toen der tijd was er weer. Dit maakte de reünie voor mij zeker tot een succes. En ik denk dat meerdere mensen hierover mee kunnen praten.
Vanaf hier wil ik ook Nico bedanken voor al de judo kneepjes die je mij hebt aangeleerd. En wil ik Gerard bedanken voor de stages die ik bij hem heb gelopen.

Nadine Laarman