Inloggen
Laatste update: 27 February, 2024

In memoriam Harry Boersma

  • Published in Nieuws
 
Op zaterdag 3 juni is de heer Harry Boersma op 84-jarige leeftijd overleden. Harry is door de JBN onderscheiden met erepromotie 5e dan judo, en werd benoemd tot ere-nationaal scheidsrechter en Lid van Verdienste.
Ook is hij erelid van de Groninger Studenten Budo Vereniging De Mattekloppers.
Harry heeft bij verscheidene verenigingen lesgegeven: Chikara, Bob Zuidland, Judo Groningen, BVHS en tot het laatst GSBV De Mattekloppers. Vele judoka zijn door hem wegwijs gemaakt in het judospelletje, tot zijn 81e gaf Harry nog wekelijks judoles.
Harry was 42 jaar scheidsrechter en 23 jaar lid van de scheidsrechtercommissie in district Noord Nederland. Wie op een toernooi in Noord Nederland kwam, kan zich het beeld van Harry als hoofdscheidsrechter herinneren. Gewapend met zijn schriftje voor de toernooiplanning was hij op elk toernooi aanwezig. Als opleider, mentor, scheidsrechter en vooral verbinder. Jonge scheidsrechters, zonder rijbewijs konden steevast meerijden. Harry had een oog voor talent, van scheidsrechters en van coaches. Hij stond voor zijn mensen en zei waar het op stond. Een goede sfeer op toernooien en in het scheidsrechterskorps vond hij belangrijk en zette zich er met succes voor in, door een schouderklopje, praatje of na afloop nog even een drankje in de kantine. Velen hebben hiervan geleerd, genoten en kunnen er een voorbeeld aan nemen.
Harry, bedankt voor alles.

Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid van Harry te nemen in het Yardenhuis, Crematoriumlaan 2 in Groningen. Bezoektijden: dagelijks van 11:00 – 18:00 uur.
Op donderdag 8 juni is er gelegenheid tot condoleren van 18:30 – 19:30 uur.
Vrijdagochtend 9 juni is er een mogelijkheid om voorafgaand van de uitvaart een erehaag voor Harry te vormen. Wil je hier bij aanwezig zijn dan graag om 10:00uur bij het uitvaartcentrum en het verzoek om dan in judogi of scheidsrechterskostuum te komen.
De uitvaart vindt in kleine kring plaats.
Correspondentieadres: Perseusstraat 72, 9742 PX Groningen

(Tekst copy Judo Bond Noord Nederland)

https://www.facebook.com/JBNNoordNederland