Inloggen
Laatste update: 7 April, 2024

Django Botter 3e op internationaal judo toernooi in Arnhem

• Published in Nieuws

Afgelopen zaterdag was het Bushi open toernooi in Arnhem, bij dit toernooi kunnen ook judoka’s uit andere landen deelnemen. Django Botter en Sven Koops van B.S.V. Anbergen Drenthe zijn naar Arnhem afgereisd om hier aan deel te nemen.

Django woonachtig in Hollandscheveld heeft afgelopen zaterdag een 3e plek behaald op dit sterke toernooi. Django zat met zijn clubgenoot Sven ook uit Hollandscheveld in dezelfde klasse -38kg.
Django wint 2 wedstrijden, maar de partij om de halve finale wist hij helaas niet van de Engelse judoka te winnen, die werd uiteindelijk 1e.
Bij de partij om het brons treft hij Sven en daar wist Django van te winnen.
Sven heeft deze dag ook goed judo laten zien. Hij wist zijn eerste wedstrijd te winnen, maar verloor helaas de kwartfinale. Sven mocht door voor de herkansing, maar trof Django hier en wist deze partij niet te winnen.
Toch heeft Sven een mooie 5e plek hier weten te behalen!
Trainer Ingmar kan weer erg tevreden terugkijken op dit toernooi samen met de jongens. Volgende week staat het district kampioenschappen -15 jaar in Beilen op het programma.
Hier zullen Django en Sven ook aan deelnemen om zich te kwalificeren voor een deelname aan het NK wat in Hoogeveen zal plaatsvinden op 14 oktober.