Inloggen
Laatste update: 7 April, 2024

Judoka’s B.S.V. Anbergen Drenthe actief op NK -15 jaar in Hoogeveen

  • Published in Nieuws

Zaterdag 14 oktober was het NK judo -15 jaar in Hoogeveen. Hier mochten Django Botter en Sven Koops, beide woonachtig in Hollandscheveld van B.S.V. Anbergen Drenthe aan meedoen.

Wat hebben deze judoka’s gestreden. Django Botter wist zijn eerste partij te winnen van een judoka uit Zuid-Holland. Helaas verliest hij de volgende wedstrijd van een judo uit Midden-Nederland en komt in de herkansing ronde terecht. Hier treft hij zijn trainingsmaatje Sven aan, maar deze wedstrijd wist Sven te winnen en daardoor is Django helaas uitgeschakeld. Maar hij heeft toch een hele mooie ervaring hier op het NK gehad en hier wel mogen staan en uiteindelijk in de top 16 van Nederland beland.

Sven Koops wist zijn eerste wedstrijd helaas niet te winnen en komt in de herkansingsronde terecht. Hier komt hij zijn trainingsmaatje Django tegen en deze wedstrijd wist Sven te winnen. Sven mag door naar de volgende ronde die hij wist te winnen van een jongen uit Zuid-Holland. Sven hoeft de volgende wedstrijd alleen maar af te groeten door een diskwalificatie van een judo uit Midden-Nederland. Sven Moet de volgende wedstrijd het opnemen tegen een jongen uit Noord-Holland maar deze wist Sven ook te winnen door een diskwalificatie van de tegenstander. Sven mag zich klaar gaan maken voor de bronzen medaille.  Helaas was deze jongen uit Noord-Holland toch net te sterk voor Sven. Sven heeft een verdiende 5e plek gehaald op het NK. Waar hij zeker trots op terug mag kijken van de 26 deelnemers.

Beide jongens zijn een ervaring rijker en kijken terug op een mooi NK. Op naar de volgende toernooien en weer genoeg ervaring doen voor het NK van volgend jaar. Trainer Ingmar Oosterhof kan weer met de jongens aan de slag.

5°C

Drenthe

Sunny

Humidity: 49%

Wind: 22.53 km/h

  • 03 Jan 2019 7°C 3°C
  • 04 Jan 2019 8°C 1°C