Inloggen
Laatste update: 7 April, 2024

JUDOKA’S UIT DE REGIO GOED OP DREEF OP JUDO STARTERS TOERNOOI

  • Published in Nieuws

Zaterdag 9 maart was sporthal “Noorderslag” in Slagharen de plaats waar het allemaal gebeurde. Een goed gevulde hal met judoka’s en supporters, daar werd de finale gehouden van de  judo starters toernooien 2024.
Om 9.00uur werd het toernooi geopend verklaard en iedereen werd welkom geheten.

Voordat de wedstrijden werden gestreden werden Sem van Dijk uit Slagharen en Quinn van der Kamp uit Schuinesloot in het zonnetje gezet voor hun behaalde verdiensten op het NK in Den Haag.

De ruim 55 judoka’s hadden in de drie voorgaande toernooi al flink geoefend en in de finale bleek dit vruchten af te werpen. Op sportieve wijze werd er gestreden om de fel begeerde titel van kampioen.
Tijdens het verloop van het toernooi was weer duidelijk te zien dat er veel ervaring is opgedaan op de 2 voorgaande starters toernooien, de  progressie straalde er werkelijk aan alle kanten van af. Menig partijtje werd binnen de regulaire speeltijd van 2 minuten beslecht met de hoogste score, ippon.
Om  de opgedane kennis in de praktijk te brengen zal nu spoedig de stap genomen moeten worden om aan een ‘echt’ judo toernooi in de regio mee te gaan doen.

De prijsuitreiking maakte diepe indruk op menig beginnende judoka en de grote supporter schare. In een pikdonkere sporthal ging men onderbegeleiding van opzwepende muziek en sfeervolle verlichting (wat het fotograferen er niet makkelijker op maakte) op weg naar het erepodium. Staande op het erepodium mochten ze een prachtige prijs in ontvangst nemen.
Een gemoedelijke sfeer en een goede organisatie van de gezamenlijke judo afdelingen van de BSV Anbergen zorgde voor een prachtige verloop van het toernooi, voor menig judoka en aanhang was het een onvergetelijke judomorgen.

Op het laatst van de morgen werd onze vaste scheidrechter Willem Reinink naar voren geroepen om een ere speldje in ontvangst te nemen voor zijn 25 jaar als officiële scheidsrechter bij JBN.

Het Dank woord gaat naar het scheidsrechterkorps van de JBN, de EHBO en natuurlijk de vele eigen vrijwilligers die de taak op zich namen het e.a. in goede banen te leiden.
Zonder hen had dit toernooi niet door kunnen gaan

1e  plaatsen waren er voor ;
Vince Lubbelinkhof, Gabriel Cotorobai, Alysha Mensink, Nout Schlepers, Yisha Cheng, Max Zieleman, Bram van de Belt, Rick Jonker, Luca Hemel, Klea Cani, Jake Kremer, Rowan Schonewille, Nandi Kats, Dave Pieper, Lorenzo Wolters

2e plaatsen waren er voor ;
Manon Huser, Luuk Hofacker, Sam Tempelman, Luka Hofsink, Ruben Tamminga, Michael de Boer, Jamie Jonkers, Jaysen Snippe, Lorena Schrik, Owen Holscher, Renzo Schirru, Giel van de Sande, Chase Kremer, Esmee Benjamins, Naud Fikken

3e plaatsen waren er voor ;
Skye Schutte, Julia Goekoop, Jayden Westerhof, Lars Jonker, Sven Leemgraven, Sjef van de Veeken, Kevin Meems, Casper Kaiser, Jan Joop Prigge, Nick de Lange, Delano Hooge, Angeline van Asselt, Gerben Kruiter, Nick Thalen

Ged.3e plaatsen waren er voor ;
Vajenn Post, Mees Olthof, Finn Koopman, Bram Oordt, Noah Lammers, Cristian Lennips, Maurice ten Hoeve, Indy van der Kamp, Bradley Westerhof, Amy Steenbergen, Finn Eijsinga,  Charlie Gruppen, Marlo Oelen

6°C

Slagharen

Sunny

Humidity: 44%

Wind: 33.80 km/h

  • 03 Jan 2019 7°C 3°C
  • 04 Jan 2019 8°C 1°C